Presentatie

Posted on by

Falcon & C° werd in 1995 gesticht en is gespecialiseerd in de realisatie van de asbest inventaris, de certificering van het energieprestatiecertificaat (EPC) en de immobiliëndiagnose.

Onze techniekers zijn ervaren professionelen uit de bouwsector en van het milieu, zij voeren hun taken onpartijdig en zelfstandig uit, volgens de wetgeving en de toegepaste reglementatie.

Voor de gemoedsrust van onze klanten zijn al onze prestaties verzekerd door de groep AG verzekeringen.

Asbest Inventarisatie

Wij realiseren de asbest inventarisatie conform aan het artikel van 6 maart 2006 en het decreet van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van de 10de April 2008. Onze expertise richt zich naar industriëlen, instellingen en particulieren.

Op basis van de bestaande plannen en het bezoek aan het pand, worden monsters genomen van de verdachte materie. Het monster wordt geanalyseerd door een erkend laboratorium die het gevaar  ervan bepaalt.

Na de inspecie wordt een technisch rapport opgemaakt,  vergezeld van een management plan.

Indien nodig kunnen wij, in geval van werken, een bestek opmaken, de beste intervenant zoeken en het verwijderingsproces volgen.

Energie-prestatie-certificaat (EPC) en electrisch certificaat

Nieuwe verplichting vanaf de 1ste Januari 2015

Het EPC certificaat  drukt de energieprestaties van een gebouw uit volgens verschillende indicatoren (energie-efficiëntieklasse, primair energieverbruik , hernieuwbare energie, CO2,…) en bevat aanbevelingen voor verbetering.

De verplichting om de EPC indicatoren te vermelden in de verkoops-en verhuuradvertenties biedt de kandidaat kopers en huurders de mogelijkheid om zich goed te informeren.

Bij de verkoop van een gebouw is het ook verplicht om een elektrisch nalevingscertificaat te verlenen.